יצרני המכוניות בגלל עניין המיסוי הירוק שיצא לא מזמן מעדיפים לשווק מכוניות בעלות רמת זיהום נמוכה יחסית על מנת לתת מחיר טוב ומס נמוך יותר ללקוחות.
המטרה הראשית בעניין היא להעלות כמה שיותר אנשים לכבישים עם מכוניות שפולטות פחות מזהמים ושומרות על איכות הסביבה.
שבמכוניות מסחריות או ג'יפים רמת זיהום האוויר תהיה גדולה יותר מכיוון שמשקל המכונית גבוה יותר וגם פליטת המזהמים מהמנוע.
אם אתם רוצים מכוניות בעלות רמת זיהום נמוכה קנו מכונית קומפקטית.כמובן שלא כל מכונית קטנה היא גם ירוקה אם תקנו מכונית משנות ה-80 בטוח שלא תשמרו על איכות הסביבה אז הטכנולוגיה לא הייתה מתקדמת כ"כ ולא הייתה מודעת גבוהה כמו היום לשמירה על איכות הסביבה.
רק בכמה חודשים האחרונים נכנס המיסוי הירוק בתקווה שאנשים ירכשו יותר מכוניות ירוקות ופחות יזהמו את הסביבה,כמובן שזיהום סביבה יכול להביא למחלות והרבה נזקים אחרים לטבע.
שלא לכל אחד יש אמצעים לרכוש מכונית חדשה כמובן מבחינה כלכלית,ומסתבר שאפשריות המימון המוצעות בשוק הם לא על שווי כל הרכב אלא בין 30%-50% וגם זה ניתן לבעלי חשבון "שמן" או אנשים שיודעים שיעמדו בהחזר ..ובכל מקרה הריביות אינן משתלמות ועדיין צריך להוסיף עוד כסף במזומן. בכל מקרה יש דרכים נוספות לשמירה על איכות הסביבה ביום יום וזה מאוד חשוב.
תגיות:
מס
רכב




