אני בטוח שכולכם מחכים כבר להכרזות של מצלמות דיגיטליות חדשות שיצאו בקרוב מאוד. אני חייב לציין שאני מאוד מרוצה מהמצלמה החדשה שהשיקה סוני, ה-NEX-C3. זו המצלמה הקטנה והקלה ביותר בעולם עם חיישן APS-C. זה לא שזוני רוצה לשבור רק שיאים, היא מבינה שהלקוחות אשר קונים את המצלמות מסדרת NEX מעוניינים שתהיה להם מצלמה קומפקטית כמו זו שהייתה להם לפני כן, רק אח אשר תאפשר להם לקבל איכות תמונה גבוהה הרבה יותר וגם האפשרות להחליף עדשות. בשביל זה נועדו מצלמות מסדרת ה-NEX. אין ספק שסוני עשתה צעד חכם אשר בחרה להשתמש בחיישן APS-C ולא קטן יותר בדומה ל-Micro Four Thirds שמשתמשות פנסוניק ואולימפוס. סוני בחרה לצאת למסע ה-Mirrorless לבדה והיא מקווה שעם ההחלטות שהיא עושה בתחום ה-Mirrorless, היא תצליח לצבור נתח שוק גדול יותר מאשר מתחרותיה בעתיד הלא רחוק.

מחודש זה (יוני) עד סוף שנת 2011 אנו צפויים לראות דגמים חדשים של מצלמות ועדשות גם כן. לי באופן אישי נראה כי אנו נראה עוד הכרזות של עדשות מסדרת ה-Micro Four thirds אשר יצאו לשוק בקרוב. הסיבה לכך היא שעדיין חסרים מגוון של עדשות שונות, במיוחד אלו המהירות, אשר יספקו יותר אפשרויות יצירתיות לצלמים אשר קנו מצלמת M43. סוני שיחררה עדשה 30מ"מ מאקרו 1:1 F3.5 ל-E-Mount של מצלמות ה-NEX שלה. אין ספק שהייתה חסרה לנו עדשת מאקרו אמיתית אחד-על-אחד. אם זאת, המרחק הפוקלי שלה די קצר. צלמי מאקרו היו מעדיפים מרחק פוקלי ארוך יותר אשר בעזרתו הם לא צריכים להתקרב קרוב מאוד לאובייקט המצולם. אני מניח שסוני עשתה זאת גם מהסיבה שהיא רוצה לשמור על עדשה בגודל קטן יחסית. הרי בסך הכל עם גוף המצלמה קטן, זה מוזר לקחת איתך עדשה שגדולה פי כמה וכמה מהצמלמה (כמו עם ה-18-200mm של ה-E-Mount).

עדיין אין שמועות חדשות בנוגע ל-Canon 5D Mark III וה-Nikon D800.יש מלה שמועות ברשת, במיוחד באתר NikonRumors.com, אך שום דבר שחגרום לנו הצלמים להתחיל לבנות על המצלמה החדשה. אני די בטוח שניקון מכינה לנו כמה הפתעות חיוביות עם ה-D800. כמו כם גם קנון עם ה-Canon 5D Mark III. אלו הם המצלמות שהרבה צלמים בקטגוריית ה-Enthusiast וגם צלמים מקצועיים ישמחו לשדרג או לקנות מצלמה חת כזו. ניקון וקנון מבינות את התחרות שבין שתי המצלמות הללו. השאלה היא האם אחת מהם באמת תצליח להתעלות על השנייה. הגיע הזמן שקנון תפתיע עם איזה חידוש טכנולוגי לשם שינוי. כבר הרבה זמן לא ראינו אותה ממציאה לנו איזה חידוש טכנולוגי אשר יעה למי שמוכרזת כחברה הראשונה בעולם הצילום הדיגיטלי (השאלה לכמה זמן כמובן?).

בכל מקרה, שווה לראות אילו מצלמות דיגיטליות חדשות יוכרזו השנה. נקווה רק שזה יהיה בקרוב כך שנוכל לקנות את המצלמה בקיץ ולא בסיומו.





 







תגיות:

 •  RSS פידים  •  ^ למעלה