מחודש זה (יוני) עד סוף שנת 2011 אנו צפויים לראות דגמים חדשים של מצלמות ועדשות גם כן. לי באופן אישי נראה כי אנו נראה עוד הכרזות של עדשות מסדרת ה-Micro Four thirds אשר יצאו לשוק בקרוב. הסיבה לכך היא שעדיין חסרים מגוון של עדשות שונות, במיוחד אלו המהירות, אשר יספקו יותר אפשרויות יצירתיות לצלמים אשר קנו מצלמת M43. סוני שיחררה עדשה 30מ"מ מאקרו 1:1 F3.5 ל-E-Mount של מצלמות ה-NEX שלה. אין ספק שהייתה חסרה לנו עדשת מאקרו אמיתית אחד-על-אחד. אם זאת, המרחק הפוקלי שלה די קצר. צלמי מאקרו היו מעדיפים מרחק פוקלי ארוך יותר אשר בעזרתו הם לא צריכים להתקרב קרוב מאוד לאובייקט המצולם. אני מניח שסוני עשתה זאת גם מהסיבה שהיא רוצה לשמור על עדשה בגודל קטן יחסית. הרי בסך הכל עם גוף המצלמה קטן, זה מוזר לקחת איתך עדשה שגדולה פי כמה וכמה מהצמלמה (כמו עם ה-18-200mm של ה-E-Mount).
עדיין אין שמועות חדשות בנוגע ל-Canon 5D Mark III וה-Nikon D800.יש מלה שמועות ברשת, במיוחד באתר NikonRumors.com, אך שום דבר שחגרום לנו הצלמים להתחיל לבנות על המצלמה החדשה. אני די בטוח שניקון מכינה לנו כמה הפתעות חיוביות עם ה-D800. כמו כם גם קנון עם ה-Canon 5D Mark III. אלו הם המצלמות שהרבה צלמים בקטגוריית ה-Enthusiast וגם צלמים מקצועיים ישמחו לשדרג או לקנות מצלמה חת כזו. ניקון וקנון מבינות את התחרות שבין שתי המצלמות הללו. השאלה היא האם אחת מהם באמת תצליח להתעלות על השנייה. הגיע הזמן שקנון תפתיע עם איזה חידוש טכנולוגי לשם שינוי. כבר הרבה זמן לא ראינו אותה ממציאה לנו איזה חידוש טכנולוגי אשר יעה למי שמוכרזת כחברה הראשונה בעולם הצילום הדיגיטלי (השאלה לכמה זמן כמובן?).
בכל מקרה, שווה לראות אילו מצלמות דיגיטליות חדשות יוכרזו השנה. נקווה רק שזה יהיה בקרוב כך שנוכל לקנות את המצלמה בקיץ ולא בסיומו.
תגיות:
צילום




