סוף סוף איזשהו מס שהוא לטובת האנשים במדינת ישראל טוב לכיס וטוב לאקולוגיה ואיכות שמירת הסביבה. ולא זה לא מס ההכנסה שאנחנו מכירים שגובה מאיתנו אלפי שקלים כעובדים עצמאיים ,או מעט יחסית כשכירים.אלא החלטה להוריד מחיר -לעשות הנחות במס על מכוניות שהן פחות מזהמות אוויר,זוהי החלטה שהתקבלה לא מזמן במשרד התחבורה ויצרני המכוניות מייד מיהרו להזמין מכוניות אשר יש להן פליטה נמוכה של גזים מזהמים לטובת הנחות לצרכן ברכישת מכוניות חדשות.

לכל רכב חדש יינתן ציון ירוק בהתאם לרמת הזיהום שלו וככל שהוא יזהם פחות את האוויר הנחת המיסוי הירוק עליו תהיה גבוהה יותר.
סה"כ יש 15 דרגות של זיהום אוויר..ש-1 הוא המזהם הכי פחות מזהם,ו-15 דרגת זיהום גבוהה מאוד ומסוכנת.
לא מזמן החלו להביא לישראל מכוניות היברידיות וחשמליות שחוסכות ופחות מזהמות.בציון הירוק יכללו כמה גורמים חשובים: כמה פחמן חד חמצני (CO) נפלט מהרכב בזמן נסיעה,פחמימינים,חלקיקים,תחמוצת החנקן,ופחמן דו חמצני (CO2) בעצם ככל שהזיהום יפחת - תשלמו פחות מס הכנסה על המכונית.

אם לא הייתה הקלה במס בדגמים הפחות מזהמים ברור שלא היינו קונים דווקא מכונית שהיא פחות מזהמת,הרי הישראלים ידועים בחוסר האכפתיות שלהם כלפי הסביבה ושמירתה,לכן דבר זה ייתן גם הקלות במס וגם פחות תחלואה בגלל מזהמי האוויר העיקרי בערים-כלי התחבורה. גם רבים מהאוטובוסים עוברים למיסוי ירוק ותוכננו להיות מזהמים פחות.כמובן שלא לכל אחד יש את האפשרות לרכוש מכונית חדשה שהיא פחות מזהם .ורבים ישארו עם הרכבים הישנים שלהם שפולטים גזים רבים ומסוכנים לסביבה.





 







תגיות:

 •  RSS פידים  •  ^ למעלה