לפני כמה ימים החלטתי לשקול את הקנייה של המצלמה סיגמא SD125 של חברת Sigma היפנית. מדובר על מצלמה דיגיטלית מסוג רפלקס (Reflex), אשר משתמשת בחיישן מיוחד במינו, אשר מסוגל לקלוט את כל הצבעים של האור בקולטני האור. חיישן זה נקרא Foveon ואני חושב שהוא לא קיבל מספיק תשומת לב לאחרונה, עם ההשקה של המצלמה החדשה, Sigma SD15. אני יודע שהרשת מלאה בכל מיני טרוליסטים אשר כותבים ביקורות שליליות גם בפורומים כדי להרתיח את הצלמים אשר מצלמים עם אותה מצלמה, אך בו רגע ננסה להיות מפוקסים ולשאול את עצמנו איזה ציוד צילום אנו באמת צריכים, והאם סיגמא DS15 היא מצלמה אשר יכולה לענות על הציפיות שלנו. אני צלם חובבן, ואני פונה אל אותם צלמים חובבניים אשר מחפשים לקנות מצלמת רפלקס חדשה ולא יודעים איזה חברה לבחור, האם זה ציוד צילום של Canon, Nikon או אולי מצלמה של סיגמא לשם שינוי? -- את האמת, ההחלטה מאוד לא קלה. מצלמת ה-DSLR הראשונה שהיתה לי היא קנון 400D, מצלמה שאני מאוד אהבתי לצלם איתה. אם זאת, כצלם חובבן שלא מצלם תמונות של אירועי ספורט וכו', הרגשתי שהיא באמת כוללת פונקציות מתקדמות שאני בכלל לא אשתמש בהם, למרות שתמיד מגניב לדעת שיש פונקציות במצלמה החדשה של, אך אם אתה לא משתמש בה, זה פשוט מיותר לגמרי. אין ספק לאף אחד שחברות Canon ו-Nikon הם המובילות בתחום הצילום בעולם, כאשר צלמים מקצועיים בוחרים לקנות ציוד צילום, הם מחליטים בין ציוד צילום של קנון או ניקון, אין בכלל מה לדבר על משהו אחר (אוקיי, לא תמיד, אבל התמונה ברורה). עכשיו, אני מניח שרובכם התעסקתם הרבה לפני שהחלטתם לקנות מצלמה חדשה, רציתם לבדוק איזה איכות תמונה יותר טובה, של איזה מצלמה, מה הבעיות שיש לכל מצלמה ומה היכולות שלה עבור סוגים שונים של צילום. זה נכון שלא צריך להקדיש יותר מידי זמן להיבט הטכנולוגי, וחשוב פשוט לקנות מצלמה של ניקון או קנון ולצאת לצלם, אך מה אם יכול להיות הבדל מאוד משמעותי באיכות התמונה, האם זה יגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם קונים מצלמה דיגיטלית רפלקס של ניקון או קנון?. חברת Foveon השיקה את החיישן שלה X3, אשר משתשמ בכל מצלמות סיגמה (SD9, SD10, SD14 וגם בחדשה SD15). אם לא ידעתם, חיישן Bayer אשר נמצא כיום בכל מצלמה דיגיטלית בעולם (כמעט, חוץ מסיגמא כמובן), הוא חיישן אשר כל פיקסל בו יכול לקלוט רק צבע אחד בודד עבור כל פיקסל נתון (ירוק, אדום או כחול). כמובן כאשר מתקבלת תמונת ה-RAW, אותה תמונה אשר נלקחה ישירות מהחיישן, עכשיו יש לבצע תהליך ניחוש, בו יש לנחש על ידי שימוש באלגוריתם מתוחכם, איזה צבע צריל להיות בכל פיקסל, לפי המידע של הפיקסלים הנמצאים ליד. כמובן התהליך הזה מאפשר לקבל תמונה טבעית בסופו של דבר, אך יש לו לא מעט חסרונות.

החיסרון שיש לחיישן bayer מול foveon, הוא שכאשר משתמשים באלגוריתם כדי להפיק את הצבע המקורי פר פיקסל, האלגוריתם עצמו מתקשה לנחש איזה צבע באמת היה שם במקור, את האמת, הוא לא מסוגל לעשות זאת מפני ששני שליש מהמידע בכלל לא נקלט במכשיר. זה כמובן מניב תמונות אשר התבעים שלהם לא נאמנים לגמרי למקור. בעיה שנייה היא כאשר מתבצעת אינטרפולציה של המידע כדי להפיק את התמונה הסופית, יש קושי לאלגוריתם לנחש איזה צבע אמור להיות בפיקסלים אשר מסביבם צבעים כחול ואדום בעיקר, ולכן זו הסיבה שיש יותר פיקסלים ירוקים מאשר אדום וכחולים בחיישן, אשר המטרה שלהם היא להציג תמונה נאמנה למקור ככל האפשר, אשר מתאימה את עצמה לרב הצילומים שצלמים מצלמים, או יותר נכון להגיד, לפי כמות החשיפה של צבעים בטבע. למשל, אנו לא נראה הרבה תמונות שיש בהם צבעים כחולים ואדומים קרובים אחד לשני בטבע וגם בחיי היומיום. אומנם במקרים כאלה, ייתכן והמצלמה תתקשה בלהחליט איזה צבע לבחור ובסופו של דבר נקבל מן איזה חירבוש לא ברור של המידע. בחיישן FOVEON, הבעיות הללו אינן קיימות. בחיישן Bayer משתמשים בכל מיני פילטרים כדי להציג תמונה סופית ברמה טובה, אך ב-Foveon בגלל שכל המידע נקלט בחיישן, אין צורך לבצע אינטרפולציה כלל ולכן הבעיות שקיימות הקשורות לאיכות תמונה סופית שנגרמות בגלל חיישן ה-Bayer, לא קיימות ב-Foveon, ולכן לא במצלמות של Sigma בכלל. כמובן זה לא אומר שה-Foveon מושלם, זה לא כך. ישנן בעיות של צילום ב-ISO גבוה, אשר הינן באיכות יותר נמוכה בהשוואה למצלמות עם חיישן Bayer, אך עבור מי שיודע שאת רב התמונות שלו הוא יצלם ב-ISO 400 ומטה או 800 ומטה אפילו, אני לא רואה סיבה להשקיע במצלמה עם חיישן Bayer ועדשות אופטיות יקרות, אשר גם עם הרזולוציהשלהם גבוה מאוד, עדיין החיישן עצמו לא יכול לנצל ולהשתמש באופטיקה הנהדרת הזו כמו בעדשות ניקון וקנון, ולכן זה לפי דעתי כאילו מצב שבו אתם קונים עדשה יקרה, אך יכולים ליהנות רק מחלק ממנה. זה הסיבה שעדשות מיוחדות למצלמות רפלקס דיגיטליות הומצאו, כאלו אשר קטנות יותר ומתאימות למצלמות עם חיישם Bayer ASP-C, אשר יצטרכו פחות נפח זכוכית וגם מבחינה אופטית יתפקדו בצורה טובה יותר והמחיר כמובן יהיה נמוך יותר בהשוואה למצלמות אשר מתאימות גם למצלמות דיגיטליות רלפקס עם חיישן Full Frame. זה כמובן ניסיון טוב אשר מניב תוצאות טובות מאוד, אך עדיין, הבעיה היא תמיד בחיישן. אני חושב שכדאי מאוד לשקול לקנות את ה-Sigma SD15 החדשה, ואני בטוח שגם אם תקנו עדשה פחות איכותית ולא אח תשעולה מעל 8000 ש"ח, עדיין תקבלו איכות תמונה טובה מאוד, כזו אשר יכולה להשתוות לאיכות התמונה של עדשות יקרות יותר של ניקון או קנון. אני קראתי כתבות וביקורות ברשת, ראיתי תמונות שצולמו עם סיגמה, ואני חייב לציין שהאיכות של התמונה פשוט הדהימה אותי לחלוטין. SIGMA SD15 היא מצלמה מעולה, אשר מפיקה איכות תמונה שאך מצלמה אחרת, גם עדשה שעולה 30,000 ש"ח לא יכולה להפיק, ושוב, זה בגלל החיישן. נכון שכאשר מצלמים עם מצלמה עם חיישן Full Frame עם הרבה MP ועם עדשה באיכות גבוה, כמובן המרווח מצטמצם באופן משמעותי, אך שוב, בשביל זה צריך לשלם לא מעט כסף, וגם אז זה עדיין לא יהיה השלמות של התמונה שאנו רואים בסיגמה.

להזכירכם התחלטתי בעובדה כי אני צלם חובבן, ולכם אני חושב שבשביל צלמים חובבניים (גם מקצועיים, תלוי לאיזה סוג צילום), ה-Sigma SD15 עם עדשת סיגמה טובה, זה יהיה פשוט חלום. יש להזכיר כי מצלמת סיגמה SD15 לא מקבלת עדשות של ניקון או קנון (אולי עם מתאם אך אני לא יודע אם יש כזה קיים). זה אומר שאתם תצטרכו לקנות עדשות מצלמה מתחלפות של חברת סיגמה, אשר מותאמים למתלה הספציפי של המצלמות שלה. אני יודע שזה מתסכל, כי אם למישהו במשפחה או לחבר שלכם יש עדשה טובה של ניקון, לא תוכלו להשתמש בה. להזכירכם דבר נוסף הוא שהרזולוציה של החיישם FOVEON שנמצא ב-SD15 הוא ברזולוציה של 4MP~, זה אומר שזה לא 10 או 12 מגה-פיקסלים כמו שאתם רגילים לראות במצלמות דיגיטליות רפלקס אחרות. כדאי שתדעו כי לאחר שהבהרנו לכם כמה יתרונות של החיישן של סיגמה, אתם יכולים לראות כי זה לא ממש משנה כמות הפיקסלים, ואת האמת, 4MP של Foveon, בשקט יכול להשתוות לאיכות תמונה של מעל 10MP, גם במצב של אינטרפולציה, אשר קיים במצב JPEG. אני מקווה שזה יעזור לכם לעשות החלטה חכמה יותר בעת קניית מצלמה דיגיטלית רפלקס. שפע הם היבואנים הרשמיים של מצלמות סיגמא בישראל. שמעתי ככה כי המצלמה SD15 אמורה לעלות בסביבות ה-5800 ש"ח. מחיר די יקר, אך נראה כי הוא שווה את ההשקעה. קנייה מהנה ונתראה בכתבה הבאה.





 







תגיות:

מי הצביע לידיעה הזו

תגובות

admin ( 2250 ימים )
admin avatar אם אתם מחפשים לקנות מצלמה דיגיטלית חדשה, אני ממליץ לכם לשקול טוב מאוד לקנות מצלמה דיגיטלית מסוג רפלקס דיגיטלית או DSLR. מחיר של מצלמת רפלקס דיגיטלית היום נמוך בהרבה ממה שהיה פעם, לפחות אם מדובר במצלמות רפלקס לצלם מתחיל, אשר מחפש לעשות את דרכו הראשונה בצילום דיגיטלי עם מצלמות עם עדשות מתחלפות. אני מניח שאתם שמעתם וראיתם הרבה סוגים של מצלמות דיגיטליות, אך כאשר אנו מדברים על מצלמות DSLR, המובילות בתחום הם קנון (Canon) וניקון (Nikon), שתי חברות מקצועיות אשרמ ובילות את תחום הצילום הדיגיטלי בעולם. הרבה צלמים מקצועיים בוחרים דווקא במצלמות קנון וניקון, אך עם זאת, קיימות עוד חברות אשרמייצרות מצלמות DSLR בעולם כגון: אולימפוס (Olympus), פנסוניק (Panasonic), סיגמא (Sigma), סמסונג (Samsung), לייקה (Leica) ואחרות. אך בסופו של יום, כאשר זה מגיע למחיר, תמיכה, תיקונים קל מצלמות פרלקס דיגיטליות ואיכות תמונה וציוד, אין ספק שחברות קנון (canon) וניקון (Nikon) הם הבחריה הסופית של רב הלקוחות הרוכשים מצלמות רפלקס דיגיטליות בישראל. מחיר של מצלמה דיגיטלית ריפלקס יכול להתחיל ממחיר של 2000 שקלים חדשים עד עשרות אלפי שקלים, אז איה מצלמה כדאי לקנות? - אתם צריכים לשאול את עצמכם איזה מצלמה דיגיטלית אתם צריכים, או יותר נכון לאיזה שימוש אתם צריכים מצלמה דיגיטלית, ולפי זה תדעו לאיזה כיוון להסתכל, כי יש מבחר כל כך גדול של מצלמות דיגיטליות.
 •  RSS פידים  •  ^ למעלה